Ове ствари треба имати у аутомобилу, корисне су и могу вам послужити

Brightside
Foto: pixabay

Постоји много практичних трикова којима можете ријешити проблеме с аутомобилом који вам се могу догодити када идете на путовање или када идете кући с посла.

Ове ствари би требало да држите у свом аутомобилу јер могу бити врло корисне, а с друге стране, јако су јефтине и нећете на њих потрошити пуно новца.

Турпија за нокте за прекривање огреботина

Турпија за нокте је вјероватно једна од најкориснијих ствари које треба држати у ауту током зимских мјесеци. Када вам се гумена трака прекрије прљавштином од снијега, она неће радити тако добро на вашем вјетробранском стаклу.

Начин рјешавања овог проблема је скидање брисача и трљање турпијом за нокте. На овај начин ћете бити потпуно спремни за путовање које сте планирали.

Регенератор за косу за сјај

Ако желите да задржите свој аутомобил сјајним и зауставите појаву мрља од воде, идеално је користити регенератор за косу.

Прво узмите канту воде и додајте сапун за прање аутомобила. Затим оперите аутомобил равним потезима, али свакако исперите одмах након што завршите.

Промијените воду у канти ако се запрља. Након што сте све опрали, додајте пола шољице регенератора за косу у канту и узмите крпу па пређите њоме по аутомобилу. Исперите га, осушите другом крпом и то је то! Ваш ауто ће се сијати.
Ако желите врућу храну

Ако сте забринути да ће вам се храна охладити на путу до куће, ставите храну на сједиште и укључите гријач сједишта. Ово функционише с било којом врстом хране.

Филтер за кафу

Филтер за кафу помоћи ће вам да одржите ауто донекле чистим. Држите неколико у ауту. Једноставно утапкајте мало маслиновог уља на филтер за кафу, а затим с њим обришите унутрашњост аута. Можете га користити на кожним сједиштима и на унутрашњости врата.

Пластична посуда као корпа за смеће

Постоји много ствари које можете користити као канту за смеће у свом аутомобилу како бисте га одржавали чистим, али најзгоднији предмет била би празна кутија за житарице. Кутија за житарице има поклопац који спрјечава да вам се смеће проспе током вожње, а поклопац такође може причврстити кесицу за смеће унутра. Неће заузети превише простора за ноге на сувозачевом сједишту, јер је крут и лако се помјера у страну.

Бочица таблета за чување новчића

Многи од нас имају гомилу ситнежа разбацаног по аутомобилу. Најлакши начин да ријешите проблем је да их све чувате у старој бочици за таблете.

Гумене кухињске рукавице за уклањање длаке кућних љубимаца

Ставите гумене рукавице и умочите прсте у воду да буду мало влажне, а затим их протрљајте преко ауто сједишта. Примијетићете да за њих длаке кућних љубимаца лако пријањају

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана