Овако је изгледала Трека, Шкодин СУВ из шездесетих

ГС
Foto: Скриншот

Јети ипак није први СУВ у Шкодиној историји, јер је шездесетих година прошлог стољећа постојао модел Трекка, међутим, производио се на Новом Зеланду за домаће тржиште, а извозио се и у Аустралију те шире.

Модел Трека је био базиран на платформи Октавије, аутомобила који је добио то име јер је заправо постао осми Шкодин аутомобил направљен након Другог свјетског рата. Дијелови су на Нови Зеланд долазили издалека, транспортовани су из Младе Болеслав у Чешкој до новозеландског сјеверног отока Отахуху те су постављени на скраћену шасију. На то је постављена много "кутијастија" каросерија.

Треку је покретао мотор од 1.221 цц, који је развијао 46 КС, односно 20 КС мање од Ланд Ровера из истог периода. Међутим, у Шкоди су били поносни на Трекин неовисни овјес, док је синхронизирани четверостепени мјењач омогућио максималну брзину од 110 км/х, чиме је Шкодин модел надмашио Ланд Роверов Дефендер с максималном брзином од 105 км/х.

Шкодин СУВ је био доступан с тврдим и меканим кровом, у "краткој" и "караванској" верзији, с два до осам сједишта, а било је могуће купити и пицкуп. У периоду од шест година је продато 3.000 примјерака модела Трекка, који је био омиљен међу купцима на Новом Зеланду, у Аустралији, Самои, Вијетнаму и на Фиџију. Тек неколико примјера је стигло до Европе, а један "живи" у Шкодином музеју у Чешкој.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана