Овако ће изгледати BMW i4, електрични седан од којег се много очекује

Кликс
Foto: BMW

BMW од модела i4 има велика очекивања, а сада смо добили можда и најбољи увид у његов изглед.

У BMW-у се надају да ће i4 бити успјешан потпуно електрични модел, али и седан. Познато је да је сегмент седана претрпио губитке, јер купце привлаче кросовери различитих величина. Међутим, у BMW-у не одустају од седана попут своје Серије 3.

С моделом i4 ће BMW добити директног ривала Теслином Моделу 3, а можда донекле и Моделу С. Долазак модела и4 више није тајна, а и BMW је раније објавио фотографије прототипа у напредној фази тестирања, као и предпродукцијског примјерка у фабрици. Такођер, Carbuzz је фотографисао аутомобил током тестирања, а на Инстаграму су се као резултат тога појавили рендери који откривају вјероватни изглед поменутог модела.

BMW i4 ће бити електрична верзија надолазеће Серије 4 Gran Coupe. Као и Серија 4 Coupe и Convertible , i4 и Gran Coupe ће имати контроверзни нови дизајн предње маске.

За разлику од Gran Coupeа, i4 ће вјероватно имати електричне ручке на вратима и нешто другачији дизајн предњег дијела због изостанка хладњака. Очекује се барем три верзије, двије с погоном на стражње те једна с xDrive погоном на сва четири точка.

Очекује се домет око 600 км с једним пуњењем батерије, а у понуди би требали бити модели с ознакама i435, i440 и i4 М50 xDrive. Верзија с погоном на сва четири точка ће сигурно бити најснажнија и најзабавнија за вожњу, али ће се то одразити на домет.

BMW није објавио датум представљања модела i4, али ће се то вјероватно догодити на прољеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана