Освјежени Ренџ Ровер Велар са собом доноси неколицину побољшања

ГС
Освјежени Ренџ Ровер Велар са собом доноси неколицину побољшања

Потенцијални купци Ланд Роверовог луксузног СУВ модела Велар, поред осталог, сада могу рачунати и на двије нове погонске опције које су опремљене благим хибридним системом.

Међу посљедњим унапријеђеним моделима Ланд Ровера нашао се и луксузни СУВ Велар, а потенцијални купци (за многе) најатрактивнијег Ренџ Ровера сада могу рачунати на посљедње издање 10-инчног Пиви Про мултимедијалног система који са собом доноси побољшану графику, детаљније мапе, интуитивнији изборник и више функција.

Путницима у богато опремљеној кабини пријаће и побољшана филтрација зрака и још нижи ниво буке, а паркирање 4,8 метара дугог аутомобила који се стандардно испоручује с адаптивним зрачним овјесом олакшано је с новом 3Д камером.

Понуда досадашњих погонских опција проширена је с тролитарским редним 6-цилиндарским бензинским мотором којем асистира 48-волтни благи хибридни систем.

Слабија верзија развија 340 КС и 480 Нм обртног момента и крије се иза ознаке П340, а купци снажније верзије која се крије иза ознаке П400 могу рачунати на 400 КС и 550 Нм обртног момента.

За пренос снаге на обе осовине у оба случаја задужен је 8-степени аутоматски мјењач. Ренџ Ровер Велар П400 од 0 до 100 км/х стиже за 5,5 секунди и развија 250 км/х, а слабијој верзији П340 која стиже до 240 км/х из мјеста до „стотке” потребно је 6,3 секунди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана