Опел враћа име Манта, користиће га за електрични аутомобил

ГС
Опел враћа име Манта, користиће га за електрични аутомобил

Електрични модел Манта биће дио Опелове трансформације у бренд који производи искључиво електричне аутомобиле.

Шеф Опела Михаел Лохшелер је потврдио оживљавање Манте, модела који је представљао купе са задњим погоном, током догађаја на којем су најављене огромне инвестиције у електрификацију.

Опел ће у потпуности постати произвођач електричних аутомобила у Европи до 2028. године, а Манта се очекује средином ове деценије.

Недавно представљена рестаурирана и електрификована верзија оригиналног модела Манта А је послужила за демонстрацију електричне технологије, али ће нови модел бити радикално промијењен.

Током поменутог догађаја је показан само један тизер који ипак наговјештава да Манта долази у форми СУВ-купеа.

Детаља засад нема, осим да ће модел бити базиран на једној од четири Стелантисове платформе намијењене електричним аутомобилима. То ће бити СТЛА Медиум или СТЛА Ларге платформа, које су дизајниране за премиум и аутомобиле високих перформанси с погоном на сва четири точка.

СТЛА Медиум платформа је компатибилна с батеријама до 104кЊх, што значи да се може очекивати домет до 700 км. Аутомобили базирани на СЛТА платформи ће имати батерију од 118кЊх и домет до 800 км, преноси Кликс.

Прва генерација Манте А се појавила 1970. године те је постала ривал Фордовом моделу Капри, а била је базирана на лимузини Аскона. Манту је касније замијенила Калибра.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана