Опел представио нову Астру

ГС
Foto: nezavisne.com

Уз Корсу нова Астра је најзначајнији Опелов модел у сегменту личних аутомобила. Ево шта нуди у новом издању.

Као што смо већ видјели у најави Опел је Астру, преузевши основу из ПСА концерна, окитио Визир предњицом и тако је учинио препознатљивим моделом. Је ли то довољно да шест генерација понови успјех претходника тешко је рећи, али је сигурно како ту Астрини адути не стају, преносе Независне.

Оно што је свакако велика новост да је Астра сад добила електрифицирани погон, а кроз годину стићи ће и потпуно електрична изведба. Распон снаге погонских система иде од 81 кW/110 КС до чак 165 кW/225 КС. Споменимо како снажнијој плуг-ин хибридној изведби до 100 км/х треба 7,7 секунди, док ће класичном хибриду требати 7.9 секунди, максималац је 235 односно 225 км/х.

Вратимо ли се накратко на Визир предњицу ваља споменути и најновију верзију адаптивних свјетала Интелли-Луx ЛЕД Пиxел с Инсигније и са 168 ЛЕД елемената, чиме ноћ дословно претвара у дан.

У унутрашњости искључиво дигитални кокпит те интуитивнији приступ за управљање. Прича се наставља у поглављу сједала, па Астра доносу новоразвијена предња сједала с АГР ("Актион Гесундер Рüцкен е.В.” / "Акција за здрава леђа”) цертификатом.

Нова Астра је дуга 4374 мм (+4 мм) и широка 1860 мм уз 13 мм дужи размак између осовина. Није пуно али весели, а захваљујући паметнијој архитектури се и осјети. За удобност се и даље брине комбинација овјеса с МцПхерсон опружним ногама напријед те торзијске опруге страга. Торзијска крутост нове Астре повећана је за 14 одсто у односу на претходни модел.

Књиге наруџбе за нову Опел Астру отварају се крајем ове године и прве испоруке купцима крећу почетком идуће године. Испрва ће бити представљена с пет врата, а караванска верзија Астра Спортс Тоурер слиједи нешто касније. Најављена је и цијена, старт је на 22.464 еура.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана