Опел представио нови лого и идентитет бренда

Кликс
Опел представио нови лого и идентитет бренда

Откако је постао дио ПСА групације, Опел активно покушава промијенити свој имиџ.

Опел сада има приступ новим технологијама и платформама које му претходно нису биле доступне у склопу Џенерал Моторса, тако да њемачки бренд жели усвојити електрификацију и привући нове и млађе купце. Сада је начињен нови корак у презентовању унапријеђеног идентитета бренда.

Њемачка компанија је представила нови "профињенији лого" који је сличан претходној верзији, али који јасније сигнализира "иновативну снагу бренда". Садржи тање линије и нову свјетлију жуту боју компаније, као и нови Opel Next фонт текста. Ове три карактеристике креирају "још модернији и храбрији" имиџ бренда.

"Пуни смо самопоуздања, младог ума и инклузивни. У овој новој ери Опел налази инспирацију из прогресивне модерне њемачке културе те спаја храброст, чистоћу и савременост. Ово је израз нашег новог идентитета бренда и апсолутно представља нашу узбудљиву нову понуду производа", изјавио је Ксавијер Душемин, директор продаје и маркетинга у Опелу.

Опел је већ представио свој нови дизајнерски језик. GT X Experimental је донио нови минималистички приступ, а услиједили су нова Мокка и обновљени Crossland. Сљедећа генерација Астре с хибридном ОПЦ верзијом се очекује с потпуно новим изгледом и новим технологијама ПСА групације.

Компбинација новог Blitz лога, нове боје и новог дизајнерског језика креира нови "непогрешиви идентитет" бренда за нову електрифицирану еру у аутомобилској индустрији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана