Окршај Давида и Голијата: Фиат Панда против Ферарија СФ90 у утрци убрзања

Кликс
Окршај Давида и Голијата: Фиат Панда против Ферарија СФ90 у утрци убрзања

На друштвеној мрежи Инстаграм објављена је несвакидашња трка по снијегом прекривеној стази између Фиата Панде и Ферарија СФ90.

Из Фиата је 1983. године стигла Панда 4x4 као један од први малих серијских аутомобила с попречно смјештеним мотором и погоном на сва четири точка. Ради се о мотору од 965 цц који развија 48 КС, а то значи да мали италијански аутомобил није баш брз. Ипак, савршен је за руралне цесте и "благ" према новчанику.

Панда је недавно имала велики изазов те је одмјерила снаге с Фераријем СФ90 Stradale на снијегом покривеној стази. Фиатов аутомобил је много лакши, али модел из Маранела развија готово 1.000 КС и има електрични мотор који је додатна предност.

Ово није први пут да је Панда учествовала у двобоју "Давида и Голијата" јер се крајем прошле године такмичила са Порше Таyканом. Једина заједничка особина је што су оба аутомобила имала погон на сва четири точка.

Иако је на тржишту око 40 година, Панда је тек у трећој генерацији. Фиат је потпуно нови модел најавио 2019. године концептом Сентовенти, а премијера продукцијског модела се очекује наредне године. У понуди ће бити и потпуно електричне верзија, а детаљи о новом 4x4 погону су засад мистерија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана