Оклопни Toyotин Land Cruiser "једе мине за доручак"

Срна
Оклопни Toyotин Land Cruiser "једе мине за доручак"

Јужноафричка компанија SVI Engineering, која је специјализована за блиндирана, односно оклопна возила, представила је насљедника модела Max 3 којег смо видјели прошле године.

Док је претходни модел био практично камионет, SVI је сада припремио возило за више намјена које може превозити до осам путника. Ради се о моделу SVI Max 3 Troopy отпорном на метке, који је базиран на Toyoti Land Cruiser (70 Series).

Иако ће многи помислити да се ради о војом возилу, SVI је произвео цивилну верзију возила без додатака за пушке и тешку артиљерију. Стога возилу није потребна дозвола јужноафричког националног комитета за контролу оружја ICACC те се може користити за различите сврхе, од развијања протеста, пружања сигурности, услуга за конвоје и друго.

Max 3 Troopy има оклопне плоче направљене од челика, које пружају EN1063 BR6 заштиту. То значи да аутомобил може издржати ватру аутоматских пушака, као и експлозије те противпјешачке мине.

Испод хаубе се налази 4,5-литарски V8 турбодизелски мотор који развија 202 КС и 430 Nm обртног момента, а максимална брзина износи 140 km/h. Носивост је повећана, побољшан је овјес, а основна цијена износи 128.000 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана