Нови Porsche 911 од сада и са седмостепеним мануелним мјењачем

Agencije
Нови Porsche 911 од сада и са седмостепеним мануелним мјењачем

Porsche је одлучио да својим клијентима уљепша почетак новембра, те је данас и званично потврђено да је нова генерација модела Porsche 911 од сада доступна и са седмостепеним мануелним мјењачем.

Ова трансмисија ће бити доступна као опција на одређеним варијантама, као што су 911 Carrera S и 4S Coupe, али се неће додатно наплаћивати. Још увијек се не зна да ли ће овај мјењач своје мјесто наћи и на уводној варијанти… У сваком случају, потенцијални купци ће бити задовољни чињеницом да сада имају могућност одабира када је трансмсијиа у питању. Подсјећамо, овај модел је до сада био доступан само са осмостепеном PDK трансмисијом.

Нажалост, мануелни мјењач ипак долази са цијеном. Међутим, та цијена није финансијске природе, већ се тиче перформанси. Представници њемачког произвођача аутомобила наводе да ће модел Porsche 911 Carrera S са мануелним мјењачем из мјеста до 96 km/h убрзавати за 4 секунде. То је знатно спорије од модела 911 Carrera S са PDK мјењачем у Sport Chrono пакету опреме. Тај модел из мјеста до 96 km/h убрзава за само 3,3 секунди.

На сву срећу, мануелна трансмисија не утиче на максималну брзину, те овај модел и даље прелази 306 km/h. Још једна позитивна ствар јесте тежина модела Porsche 911 са мануелним мењачем. Овај аутомобил је тежак 1.496 килограма и за 38,1 килограм је лакши од модела са PDK трансмисијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана