Нови јединствен примјерак Ролс Ројса носи назив Боут Тејл

ГС
Нови јединствен примјерак Ролс Ројса носи назив Боут Тејл

Иза модела Боут Тејл стоји Ролс Ројсов одјел у којем ручно праве уникатне примјерке аутомобила за купце који не питају за цијену.

Модел Свиптејл који је представлјен 2017. године био је послједнји јединствен примјерак Ролс Ројса за који је власник издвојио 12,8 милиона долара, а четири године послије у чувеној британској аутомобилској компанији представили су нови уникат који се крије иза назива Боут Тејл.

Још један купац који није питао за цијену своје желје саопштио је одјелу Ролс РојсКоучбилдинг у којем су од бијелог комада папира до коначног производа потрошили четири године, а резултат неограниченог буджета је 5,79 метара дуг Кабрио модел Боут Тејл који плавим бојама и многобројним елементима јасно показује да је инспирисан наутиком и једрењем.

Међу занимљивим детаљима су дрвени панели који су замијенили класични поклопац пртљажника испод којих се крије хладњак за шампањац и чаше. Ту су и склопиви столићи, сребрни прибор за јело, порцулански тањири, повећи сунцобран/кишобран и склопиве платнене столице. Помични платнени кров с аутомобила се скида ручно.

Текстура инструментне табле и панела испред возача и сувозача асоцира на рјешења која се користе у производњи скупоцјеног накита и сатова. 

Иако није званично потврђено, све су прилике да се испод дугог предњег двобојног поклопца „једрилице на точковима" крије 6,7-литарски В12 мотор који у РР-овим Блек Беџ моделима развија 600 коњских снага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана