Нова Мерцедесова електрична лимузина имаће аутономију од 700 км

Г.С.
Нова Мерцедесова електрична лимузина имаће аутономију од 700 км

Њемачки произвођач ће након електричног СУВ-а ЕQЦ представити још један модел на струју - луксузну лимузину ЕQС.

Овај аутомобил, који многи називају електричним Мерцедесом С класе, дебитовао је 2019. у виду елегантног концепта Висион ЕQС.

Када је концепт представљен на прошлогодишњем франкфуртском ауто-салону, немачки произвођач се похвалио да аутомобил може да пређе и преко 700 км са пуном батеријом.

Директор Даимлера, Ола Каленијус, потврдио је на недавно одржаном састанку акционара те компаније да ће и продукцијски ЕQС такође имати аутономију од 700 км.

Према његовим ријечима, овакав резултат биће остварен захваљујући погонским батеријама које Даимлер производи у својој фабрици у Штутгарту.

Каленијус, међутим, није открио мјерни стандард који је коришћен за процјену аутономије у вожњи, а подсјећамо да је недавно саопштено да је Тесла Модел С Лонг Ранге Плус постао први серијски електрични аутомобил у САД који има аутономију преко 400 миља, тачније 402 миље, односно 647 км.

Овај резултат је добијен на основу стандарда америчке агенције ЕПА, док према новом WЛТП мјерном стандардну који се примјењује у Европи, Модел С који се тренутно продаје на Старом континенту има максималну аутономију од 610 км.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана