Њемачка одлучила блокирати забрану продаје аутомобила на дизел и бензин

GS
Foto: Shutterstock

Четири чланице Европске уније и Њемачка су одлучиле блокирати контроверзни закон којем се противе произвођачи аутомобила, али и политичари.

 

Доношење закона Европске уније о забрани продаје нових возила с мотором с унутрашњим сагоријевањем од 2035. године сматрало се да је коначна ствар.

Скупи аутомобили

Ипак, чини се да није тако, јер закон би с требао смањити емисију ЦО2 у атмосферу, али његови критичари тврде да би, с друге стране, потпуно промијенио идеју мобилности и вожње аутомобила какву данас познајемо.

Ионако (пре)скупи аутомобили постају још скупљи па су једноставно недоступни многим становницима ЕУ.


 
Састанак за ратификацију законског приједлога у Европском вијећу био је заказан јуче и сматрало се да се ради о пукој формалности, но он је отказан и за сада још није предложен нови датум.

Овакав случај да се неке одлуке блокирају на самом крају законодавног процеса ЕУ, још се није догодио, што говори о нивоу отпора Њемачке и других чланица ЕУ овој идеји.

Политичка свађа

Један од разлога за ову блокаду је политичка свађа међу све нестабилнијом њемачком владајућом коалицијом. Упркос томе што је Њемачка испрва подржала договор на састанку Вијећа у новембру, странка ФДП почела је сумњати да ће необвезујућа клаузула, која је укључена у закон, бити довољна да се гарантује будућност мотора с унутрашњим сагоријевањем који би радили на ЦО2 неутрална синтетичка Е-горива.

Забринути да ће их њихови десничарски противници, односно најјача њемачка странка ЦДУ, приказати као странку која је допустила ЕУ да уништи мотор с унутрашњим сагоријевањем, симбол њемачког инжењерског умијећа, ФДП-овци су подузели акцију.

Министар саобраћаја Њемачке Волкер Висинг најавио је да ФДП неће подржати договор осим ако Европска комисија у закон не уврсти изузетак за Е-горива, преноси Аваз

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана