''Нисан'' представио електрични зимски кампер е-NV200

Кликс
''Нисан'' представио електрични зимски кампер е-NV200

Компанија Нисан је представила нови концепт, а то је потпуно електрични зимски кампер.

Ради се о концепту пуног назива Нисан е-NV200 Winter Camper, специјално модифицираној верзији е-NV200 комбија која је специјално дизајнирана за авантуре у хладним крајевима.

Постоји неколико афтермаркет компанија које нуде опрему за модифицирање модела е-NV200, али је овај концепт први Нисанов покушај да направи нешто слично.

У поређењу са стандардним комерцијалним комбијем е-NV200, Winter Camper је нешто више подигнут од тла, има шире и масивније офф-роад гуме које му олакшавају кретање по блату и снијегу. Концепт је добио предње и стражње блатарице, као и гумене патоснице које се лако могу опрати. Напријед су додатна свјетла снаге 5.400 лумена за додатно освјетљење, а кампер је опремљен и кухињом, ормарићима, склопивим столом и креветом који се може трансформисати у клупу. На располагању је и фрижидер, а ту је и кров који се може подићи и тако омогућити више простора главу. Такође, кампер посједује и стакла која пригушују буку.

Кухињу, освјетљење и фрижидер напаја одвојена извор енергије, тако да нема ризика од пражњења акумулатора. Батерија се пуни захваљујући соларном панелу на крову.

Промјена погона није било, јер концепт покреће стандардни електрични моторк који развија 108 КС и који је упарен с 40 kWh батеријом. Пуњење до 80 посто капацитета траје око 40 минута, а домет износи до 276 км.

Нисан засад нема планова за серијску производњу, али би се то могло промијенити уколико реакција јавности на концепт буде позитивна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана