Неколико трикова како да смањите потрошњу

Агенције
Неколико трикова како да смањите потрошњу

С обзиром да је гориво све скупље, а без аутомобила се у данашње вријеме скоро па не може, вожња нас све више кошта.

Потрошња аутомобила не зависи само од врсте возила и мотора, већ умногоме начина вожње.

Eво неколико “трикова” како да смањите потрошњу вашег аутомобила.

Мањи обртаји

Трудите се да возите аутомобил у вишој брзини, јер ниже подижу број обртаја који повећавају потрошњу. Зато, када можете да се комфорно крећете у трећој брзини, не спуштајте беспотребно у другу.

Ограничење брзине

Данас сви журимо да што прије завршимо неке обавезе и уштедимо вријеме, али то утиче на новчаник. Што брже возите, више горива трошите. Уколико поштујете ограничење брзине, не само да ћете умањити могућност несрећних ситуација и избјећи потенцијалне казне, већ можете смањити потрошњу свог аутомобила за чак 33%.

Убрзање

Немојте да беспотребно кочите и убрзавате. Кад год то радите, ваш аутомобил троши гориво. Што више убрзавате, вршите већи притисак на мотор који сагоријева више горива.

Гуме

У нашем поднебљу људи сувише потцјењују значај гума. Гуме су један од кључних дијелова аутомобила, не само да могу да вам спасу живот уколико су квалитетне, већ могу и да смање потрошњу. Важно је и да буду оптимално надуване и можете уштедити неколико процената горива.

Ваздушни филтер

Прљави филтери утичу на перформансе мотора и повећавају потрошњу. Упијају прљавштину, прашину, честице земље и издувних гасова. Због тога очистите или замјените с времена на вријеме филтере ваздуха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана