Најскупљи SUV на свијету није ни Rolls Royce, а ни Lamborghini

Agencije
Најскупљи SUV на свијету није ни Rolls Royce, а ни Lamborghini

Стартна цијена SUV модела Karlmann King износи 1,8 милиона долара, а у зависности од жеља купца, може да достигне и 3,8 милиона.

За оне који желе ексклузиван и суперлуксузан SUV и којима није проблем да издвоје вишемелионску суму за купвовину аутомобила, рјешење би могао да буде Karlmann King. Ако сте мислили да су SUV аутомобили као што су Rolls Royce Cullinan или Lamborghini Urus изузетно скупа, шта онда рећи за овај модел чија почетна цијена износи близу 2 милиона долара?

Обликован попут оклопног стелт возила, Karlmann као механичку основу користи шасију камионета Ford F-550. Дизајн спољашњости потписује Италијан Луциано Д’Амбросио, који је са возачеве стране SUV-а предвидио само једна врата, док путници на задња сједишта могу да уђу само са десне стране возила.

Луксузан ентеријер са бројним погодностима, као што су апарат за кафу или фрижидер за шампањац, подсјећа на унутрашњости неког Rolls Royce аутомобила, поготово када је ријеч о "звјезданом небу" у крову са бројним LED сијалицама.

За погон је употребљен Ford 6.8-литарски V10 са 400 "коња", упарен са 6-брзинским аутоматиком. Максимална брзина износи 220 km/h, а ако се одабере блиндирана опција тешка скоро 6 тона, возило не може да се креће брже од 140 km/h.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана