Најскупљи и најјачи Југо на свијету тражи новог власника

ГС
Најскупљи и најјачи Југо на свијету тражи новог власника

Јединствени Ферари-црвени Југо ГВ заиста је, бар када је снага у питању, права “звијер”.

Американац Џим Меками у свог љубимца “Made in Yugosavia”, произведеног 1986. године, прво напријед уградио крајзлеров редни четвороцилиндраш запремине 2,2 литра, да би потом позади инсталирао још један, овога пута, Кадилак-ов В8 мотор запремине 8,2 литра. А онда је још једним таквим замијенио онај “мали” крајзлеров.

Када се све сабере, измијењена, поширена и продужена каросерија свима нама добро познатог четвороточкаша, “лежи” на точковима које покреће сирова снага од цијелих 900 “коња”.

Ова креација годинама је привлачила пажњу бројних медија и љубитеља аутомобила, нарочито оних са простора бивше Југославије. И послије година показивања своје јединствене креације на различитим изложбама модификованих аутомобила у учешћа на тркама убрзања, Џим је ријешио да га прода.

Од када је завршио све модификације на свом “малом монструму”, Џим је са њим прешао само око 500 километара. Године уложеног труда као и све што је у њега уграђено чине да овај јединствени Yуго, највјероватније, буде најскупљи Југо на свијету, будући да се продаје по цијени од - 25.500 долара, преноси “Телеграф.рс”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана