Мостарска копија Теслиног Cybertrucka постала хит у свјетским медијима

Г.С.
Мостарска копија Теслиног Cybertrucka постала хит у свјетским медијима

Сајбертрак из БиХ је за многе највернија реплика оригинала до сада.

 

За копију Теслиног камионета из Мостара сазнало се прије месец дана, када су се на друштваним мрежама појавиле прве фотографије возила које представља веома успјелу реплику модела Цyбертруцк.

Мостарска технолошка компанија СТАРК, њен власник Игор Крезић (иначе обожавалац Тесле) и директор Марио Ћорић са тимом својих људи, међу којима значајно мјесто заузима и једна жена инжењер машинства Мила Марић, осмислили су и реализовали идеју - направити што вјернију копију оригинала.

Као основу су узели Фордов камионет Ф-150. Њихов модел, дакле, није погоњен струјом као Теслин, али изгледа прилично увјерљиво.

У међувремену, прича о овом занимљивом подухвату је доспела до светских медија. Како преноси Индеx.хр, о свему се расписао и Ројтерс, који је открио да је пројекат настајања реплике Цyбертруцка био делимично успорен пандемијом коронавируса, па је на крају трајао осам мјесеци.

Цyбертруцк, наравно, привлачи пажњу свуда гдје се појави, па је тако Марио Ћорић за Ројтерс казао да многи у Босни и Херцеговини и не знају за Теслин камионет, па су мислили да се ради о тенку.

Ћорић је рекао и да сада покушавају да региструју камионет како би га могао легално возити, али проблем су оштре ивице возила какве су забрањене у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана