“Мини електрик” започиње офанзиву потпуно електричних аутомобила

Агенције
“Мини електрик” започиње офанзиву потпуно електричних аутомобила

BMW групација представила је свој велики адут на тржишту електричних градских аутомобила - електрични “мини”

.“Мини купер СЕ” је базиран на стандардном моделу са троја врата, покреће га електромотор снаге 184 KS и 270 Nm, с којим убрзава 0-60 км/ч за 3,9 секунди, а за 7,3 с до 100 км/ч.

Батеријско паковање од 32,6 kWh омогућава аутономију 235-270 километара између два пуњења, а преко DC брзог пуњача она се напуни до 80 одсто капацитета за 35 минута.

“Купер СЕ” је задржао капацитет пртљажника као стандардни модел од 211 литара, док са обореним наслоном задње клупе располаже са 731 л.

Што се тиче опреме, стандардни пакет чине LED фарови, двозонска аутоматска клима, 6,5-инчни мултимедијални систем са навигацијом и чак помоћно гријање.

Уз доплату се добија већи 8,8-инчни дисплеј, кожни тапацирунг, посебно дизајниране фелге, сједишта и изглед кабине.

BMW ће електрични “мини” производити у свом погону у Енглеској, а прва возила ће доћи до купаца од прољећа сљедеће године.

- “Мини електрик” ће започети офанзиву наших нових модела потпуно електричних возила - рекао је Оливер Ципсе, шеф производње, који ће, према неименованим изворима, постати нови извршни директор BMW-а и додао да ће до 2023. године, двије године прије рока, имати 25 електричних модела на тржишту, те да ће више од половине бити у потпуности електрични.

BMW је прошле године произвео више од 230.000 аутомобила у својој фабрици у Оксфорду, што је око 15 процената од укупне британске производње аутомобила.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана