МИНИ ће произвести два електрична кросовера

Кликс
МИНИ ће произвести два електрична кросовера

Компанија МИНИ је званично потврдила да намјерава произвести два електрична кросовера.

У свијету аутомобила данас доминирају два појма, кросовери и електрични аутомобили. У МИНИ-ју су итекако свјесни тога, па ће се будућа стратегија фокусирати управо на то. МИНИ намјерава комбиновати двије "вруће теме" те на тржиште лансирати два електрична кросовера.

Ово није само гласина, него званична инфомација из МИНИ-јевог саопштења у којем се налазе детаљи о плановима промјена у понуди модела с "јасним фокусом на технологије погона, сегменте возила и услуге будућности".

"Будућа понуда потпуно електричних возила укључиваће Мини 3-Door Hatch, нови кросовер модел у сегменту малих аутомобила, као и компактни кросовер модел", наводи се у саопштењу.

У суштини, само један од ова два кросовера ће бити потпуно нов и мањи од другог те ће се нудити искључиво с електричним погоном. Већи ће представљати нову генерацију Countrymana чији ће купци моћи бирати између електричног и конвенционалног погона. МИНИ је обећао да ће оба кросовера бити типична за овај бренд када је ријеч о практичности, простору, узбудљивој вожњи и индивидуалности.

Када је ријеч о моделима сљедеће генерације, МИНИ ће екстремно бити фокусиран на кинеско тржиште. Тренутно се 10 посто произведених аутомобила продаје у Кини, али се очекује значајан раст у наредним годинама. Електрични МИНИ-јеви модели ће се производити у Кини од 2023. године у сарадњи с локалним произвођачем аутомобила под називом Great Wall.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана