Мерцедес представио освјежену Г-класу: Нове боје, још више опреме

ГС
Мерцедес представио освјежену Г-класу: Нове боје, још више опреме

С посљедњим пакетом освјежења бесмртног теренског аутомобила стиже неколико нових боја каросерије, дигитална инструментна табла и снажнији дизелски мотор који је сада доступан са свим пакетима опреме.

Чекајући да Мерцедес-Бенз представи раније најављену верзију која се крије иза ознаке Г550 4×4² у Штутгарту су у међувремену припремили пакет освјежења за актуелну Г-Класу која се у Европи може купити у комбинацији с једним бензинским и два дизелска мотора.

Снажнија турбодизелска варијанта (Г400д) сада се нуди уз све пакете опреме, а Г-Класу у том случају покреће тролитарски редни 6-цилиндарски мотор који развија 330 КС и 700 Нм највећег обртног момента. На врху понуде остаје модел АМГ Г63 чији 4-литарски В8 мотор уз асистенцију два турбопуњача нуди 585 КС и 850 Нм.

Без обзира на избор мотора Г-Класа је добила и нови радни програм (Десерт) с којим ће се легендарна “кутија” још боље сналазити на подлогама далеко од асфалта, а у стандардној опреми без обзира на пакет опреме сада је и дигитална инструмента табла.

Поред стандардних боја у понуди за редизајнирану Г-Класу су и три нове боје каросерије које треба да асоцирају на нека прошла времена, а ту су и нове 20-инчне алуминијске фелге. За најјефтинији модел Г-Класе (Г350д) без опционих додатака треба издвојити 99.447 еура, а за најскупљи (АМГ Г63) 154.309 еура.



 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана