Не познаје препреке: Мерцедес представио нови електрични концепт

Кликс
Не познаје препреке: Мерцедес представио нови електрични концепт

Компанија Мерцедес-Бенз представила је свој нови електрични концепт, а то је моћни теренац ЕQC 4×4².

У Мерцедесу итекако имају искуства с теренцима, а нови ЕQC 4×4² је виши за 20 мм у односу на стандардни продукцијски модел захваљујући тиму који стоји и иза концепта Е 400 Аll-Terrain 4×4².

Вјешање је значајно модификован те садржи сет мултилинк порталних осовина, а концепт има и точкове с гумама димензија 285/50 R20. Клиренс сада износи 293 мм, односно 153 мм у односу на стандардни ЕQC, а SUV је виши за 58 mm у односу на Г-Класу.

"Наш циљ је био да комбинујемо модерни луксуз и одрживост с емоционалном привлачношћу. ЕQC 4×4² показује да је могуће уживати у одрживој мобилности. У овом случају се електромобилност, висока технологија и интригантно искуство преносе у планине. Струја и прогресивни луксуз иду на офф-роад", рекао је један од Мерцедесових директора Маркус Шафер.

Концепт ма огромне точкове због којих су ту пластична проширења блатобрана, која додају још 200 мм ширине ЕQC-у. Углови приласка и удаљавања износе 31,8 и 33 степена, што је више за 11,2 и 13 степени. Преломни угао је повећан за 12,6 на 24,2 степена.

ЕQC 4×4² има нови акустични систем који емитује звукове извана и у унутрашњости, а звук зависи од позиције папучице "гаса", брзини, повратку енергије и слично.

Електрични погон је остао непромијењен, ту су и даље два електрична мотора из стандардног продукцијског модела ЕQC који комбиновано испоручују 408 КС и 762 Nm обртног момента, а ту је и 80 kWh литиј-јонска батерија. Колики је домет, засад није познато.

Мерцедес ЕQЦ 4×4² ће остати само концепт, баш као и Е 400 Алл-Терраин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана