Мерцедес-Бенз представио редизајнирано издање и најснажније Е-Класе

ГС
Мерцедес-Бенз представио редизајнирано издање и најснажније Е-Класе

Редизајнирани Мерцедес-АМГ Е63 С може се купити у двије каросеријске варијанте, а АМГ-ов одговор на производе М одјела (BMW М5) и Ауди Спорт (Ауди RS6) покреће 4-литарски V8 битурбо мотор који развија 612 КС.

Мерцедес-Бенз је почетком године представио редизајнирано издање Е-Класе (W213), а по сличном рецепту освјежена је и најснажнија Е-Класа иза које стоји Мерцедесов АМГ одјел.

Без обзира на избор каросерије купци најснажнијег модела Е63 С могу рачунати на децентно редизајниране одбојнике, другачију маску хладњака, другачија кућишта ЛЕД свјетала и новодизајниране 20-инчне алуминијске фелге. Понуда боја каросерије проширена је с три нове опције.

Новости у кабини односе се на нови мултифункционални управљач који може бити обложен комбинацијом коже и алкантаре, а ту је и раније представљено посљедње издање Мерцедесовог мултимедијалног система MBUX.

Промјена испод предњег поклопца није било, па АМГ-ов одговор на BMW М5 и Ауди RS6 и даље покреће 4-литарски V8 мотор који уз асистенцију два турбопуњача развија 612 КС и 850 Нм највећег обртног момента за чију је дистрибуцију на обје осовине (4Matic+) задужен АМГ-ов супербрзи 9-степени аутоматски мјењач с два квачила.

Споменуто је довољно да Е63 С у практичнијем караванском паковању из мјеста до „стотке" стигне за 3,4 секунде и развије 290 км/х. Троволуменској каросерији од 0 до 100 км/х требају 3,3 секунде, а највећа брзина је 300 км/х.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана