Мерцедес-АМГ ГТ ускоро иде у пензију

ГС
Foto: Илустрација

Према посљедњим незваничним информацијама производња Мерцедесовог суперспортског модела АМГ ГТ престаје у децембру, а наруџбе се више не примају.

Мерцедесов суперспортски модел АМГ ГТ у понуди је од 2015. године, а купци су двосјед који покреће АМГ-ов 4-литарски битурбо В8 мотор могли да изаберу између Цоупé и Роадстер каросерије.

Затварање књиге наруџби први је знак скорог краја приче за Мерцедесов неелектрифицирани модел који је у јулу представљен у најбржој и најснажнијој верзији Блацк Сериес (730 КС), а коју у њемачкој аутомобилској компанији традиционално нуде уз посљедња издања.

Једно је сигурно, због све строжијих рестриктивних мјера око емисије издувних гасова насљедника модела ГТ покретат ће „плуг ин“ хибридна погонска група. Потпуна електрификација још није у плану, а не очекује се ни „опен аир“ каросеријска верзија, јер ће Мерцедес-АМГ за љубитеље отвореног неба прије краја године представити нову генерацију модела СЛ.

Нема сумње да АМГ-ови специјалисти у Аффалтербацху увелико раде на насљеднику ГТ-а који би се на сцени требао појавити најкасније до 2023. године.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана