Међународни сајам аутомобила у Женеви поново отказан, одржаће се у Катару

Анадолија
Foto: Агенције

САРАЈЕВО - Међународни сајам аутомобила у Женеви поново је отказани како је наведено сајам аутомобила одржаће се у Катару.

Међународни сајам аутомобила у Женеви (GIMS) 2023. одржаће се само у Дохи, Катар. Манифестација планирана за фебруар на традиционалном мјесту у швајцарском граду Женеви неће се одржати.

"Због неизвјесности у глобалној економији и геополитици и ризика повезаних с развојем пандемије, организатори су одлучили да се фокусирају искључиво на планирање догађаја у Дохи 2023. године", рекао је Маурис Туретини, предсједник Comité permanent du Salon international de l'automobile de Genève.

GIMS ће се 2023. одржати искључиво у Катару, одлучили су чланови одбора и управни одбор Међународног салона аутомобила у Женеви на састанку у Берну у Швајцарској. Првобитни план је био да се GIMS 2023 организује у два издања, прво од 14. до 19. фебруара 2023. на традиционалном изложбеном простору у Палеxпоу у Женеви, а друго – свјетску премијеру – у новембру у Дохи, Катар.

"Учинили смо све што смо могли да угостимо GIMS у Женеви у фебруару. Побољшани формат догађаја и пројекат су били веома добро прихваћени, али су на крају ризици били већи од могућности", каже Туретини.

"Наш тим је јако напорно радио како би осигурао да се ГИМС 2023 може одржати и у Женеви и у Дохи“, каже Сандро Мескита, извршни директор Међународног сајма аутомобила у Женеви.

Међутим, додао је: "У овим несигурним временима, многе марке аутомобила не могу се обавезати да ће учествовати на изложби у Европи током зиме."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана