Мазда ће у Европи продавати своју верзију хибридне Тојоте Yаris

Кликс
Мазда ће у Европи продавати своју верзију хибридне Тојоте Yаris

Мазда намјерава на европско тржиште пласирати своју верзију суперминија Тојота Yaris Hybrid у наредне двије године, вјероватно као замјену за актуелну Мазду 2.

Мазда и Тојота су дугогодишњи технички партнери, а њихова сарадња укључује и рад на будућим електричним возилима.

Током презентације својих посљедњих финансијских резултата, из Мазде су истакли да намјеравају искористити партнерство с другим произвођачима како би убрзали раст понуде. То подразумијева план за модел базиран на Yarisu с Тоjотиним хибридним системом, који ће се појавити у Европи у наредне двије године.

Овај модел би за Мазду могла производити Тоjота уз свој Yаris у постројењу које се налази на сјеверу Француске. Хибридни хечбек би омогућио Мазди да задовољи захтјеве Европске уније који се односе на емисију ЦО2.

Маздин модел базиран на Yarisu ће вјероватно замијенити актуелну Мазду 2 која је у продаји од 2014. године и нема хибридну верзију. Ипак, могуће је да два модела буду у понуди један уз други одређено вријеме.

С обзиром да ће Тоjота производити нови модел за Мазду, тешко је вјеровати да ће се у понуди наћи Маздин иновативни бензински мотор са системом компресионог паљења.

Тоjота је претходно направила договор са Сузукијем за који ће производити верзије хибридног каравана Corolla, те плуг-ин хибридног СУВ-а РАВ4 под називом Swace и Across.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана