Масерати припрема нови двосјед Project24

ГС
Foto: Масерати

За основицу аутомобила који ће се моћи возити само на стази послужио је Масератијев суперспортски двосјед МЦ20.

У Масератију су одлучили да за добростојеће ентузијасте направе 62 примјерка аутомобила који ће се моћи користити само на стази, а за основу приче која се за сада крије иза назива Project24 узет је суперспортски двосјед МЦ20 с којим је Масерати затворио празнину која је настала након престанка производње модела МЦ12.

Project24 премијерно је најављен у јулу, а творнички рендери откривају како ће изгледати Масератијева брза/бучна „играчка" опремљена активним аеродинамичким компонентама која се неће моћи користити на јавним цестама. Сличан пројект (Versione Corsa) Масерати је својевремено нудио и уз споменути МЦ12.

У Модени су најавили да ће каросерија сваког од само 62 произведена аутомобила бити у другачијој комбинацији боја, а купцима ће се поред тога понудити и много опција из програма Фуорисерие за додатну персонализацију.

Зна се да ће Масерати Project24 покретати централно смјештен 3-литарски В6 Нетуно битурбо мотор који ће (без ограничења на тему емисије издувних гасова) развијати 740 коњских снага, што је знатно више од потенцијала који Нетуно нуди у Масератију МЦ20 на који се ставља регистарска таблица.

За пријенос снаге на задњу осовину, умјесто 8-степеног мјењача с два квачила, биће задужен 6-степени секвенцијални мјењач, а с немилосрдним дијеталним приступом маса карбонског једносједа (сувозачко сједиште нудит ће се као опција) бит ће мања од 1.250 килограма.

У стандардној опреми је 120-литарски резервоар за гориво, сигурносни кавез, систем за гашење пожара, 18-инчне фелге с централним причвршћивањем, карбонско-керамичке кочнице... Све што треба да има аутомобил који се може користити само на стази.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана