Мали кросовер Хјундаи Бајон стиже у Европу

Кликс
Мали кросовер Хјундаи Бајон стиже у Европу

Мали Хјундаијев кросовер о којем се причало прије неколико година добио је "зелено свијетло" за долазак у Европу.

Ради се о малом кросоверу који ће своје мјесто наћи испод модела Кона, а Хјундаи је сада објавио и први теасер модела из Б-сегмента који ће носити име Бајон.

Хјундаи још увијек у тајности чува детаље о кросоверу, а откривено је да име потиче од града Бајонеа који се налази на југозападу Француске. Додатне информације ће бити објављене ускоро, а постоји шанса да ће мали кросовер бити механички близак с моделом i20. То би заправо могла бити замјена за i20 Аctive, субкомпактни хечбек који је Хјундаи нудио у Европи уз претходну генерацију суперминија.

Кросовер ће бити дуг 4.205 мм, што значи да ће бити мањи од модела i20, али ће имати шири траг точкова. Такође, нудиће се искључиво с предњим погоном и бензинским мотором.

Хјундаи i20 је доступан са 1,2-литарским четвероцилиндричним мотором који развија 83 КС, док се троцилиндрични турбобензинац може добити са 99 и 118 КС те благом хибридном технологијом. Зависно од одабира мотора, мали хечбек долази са 6-степеним мануелним и седмостепеним аутоматским мјењачем с дуплим квачилом. Остаје да се види да ли ће атмосферски мотор бити понуђен у Бајону или ће Хјундаи изабрати искључиво турбобензински мотор.

Дизајн кросовера је такође мистерија, а теасер најављује да су задња свјетла значајно другачија у односу на она која има i20. ЛЕД потпис је у облику бумеранга, а примјетна је и широка црвена линија на вратима гепека, као и код модела i20.

Хјундаи Бајон се у Европи очекује у првој половини 2021. године, по цијени нижој у односу на цијену за модел Кона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана