Лондон: Батерије на електричним скутерима и бициклима - све чешћи узрок пожара

Танјуг
Foto: Илустрација

ЛОНДОН - Батерије које експлодирају на електричним скутерима и електричним бициклима један су од све чешћих узрочника пожара у Лондону, саопштила је градска ватрогасна бригада.

Ове године забиљежено је 37 пожара у главном граду Велике Британије усљед експлозије на скутеру или бициклу, што је повећање за 60 одсто у односу на исти период прошле године, преноси лондонски "Тајмс".

"Јефтиније батерије купљене онлајн које нису у складу са британским безбједносним регулативама имају веће шансе да се покваре и могу да изазову пожар", навео је портпарол.

Прошле године, Лондонска ватрогасна служба забиљежила је 87 пожара на електричним бициклима и 29 на електричним скутерима.

Сада се апелује на владу да се појачају регулативе, а батерије на онлајн продаји коштају између 300 фунти (340 евра) и 1.000 фунти (1.140 евра).

У овом тренутку, скутери могу да се користе само на приватном посједу или на једној од 31 стазе широм земље, иако се правила игноришу.

На предвиђеним стазама, возачи морају да имају возачку лиценцу и осигурање.

Процјена је да има око милион електричних скутера на британским путевима, а градска полиција потрошила је потрошила око 400.000 фунти у 2021. години како би складиштила скутере који су заплијењени, иако је то само мали дио илегалних возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана