Листа аутомобила који могу да пређу највише километара

GS
Foto: Twitter

Недавна студија коју је спровела страница iseecars.com анализирала је два милиона аутомобила, камионета и СУВ-а како би утврдила која возила имају потенцијал за најдужи животни вијек на путевима.

Која су главна сазнања:

Доминација Тојоте: Возила марке Toyota су најбољи избор за дуготрајне аутомобиле, са шест од топ 10 и 10 од топ 20 мјеста на листи. Занимљиво је напоменути да ниједан од најбољих аутомобила није модел марке Lexus.

СУВ-ови и камионети: Велики СУВ-ови и камионети обично трају најдуже, чинећи половину листе топ 20. Ова возила су генерално велика, тешка и издржљива, преноси Н1.

Велика тројка

Три најбоља возила с највећим потенцијалом за дуготрајност су:

Toyota Sequoia: 296.509 миља (око 477.000 километара)

Toyota Ланд Cruiser: 280.236 миља (око 451.000 километара)

Chevrolet Субурбан: 265.732 миља (око 427.000 километара)

Студија такође укључује податке о неколико других возила која су такође способна за дуг живот на путевима. Међу њима су седани попут Toyota Приус, Toyota Авалон и Toyota Camry Hybrid, који нуде изузетну економичност горива.

Такође је истражено и трајање камионета и миниванова, при чему се Toyota Тундра, Хонда Ридгелине и Toyota Тацома истичу као топ три камионета. Међу минивановима, најдуготрајнији су Toyota Sienna, Хонда Odyssey, Додге Гранд Цараван и Киа Седона.

Важно је напоменути да ови подаци не гарантују да ће свако возило достићи ове километраже, али сугеришу да имају потенцијал за то ако се редовно одржавају и брину о њима, напомиње Autoweek.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана