Lexus више није најпоузданија аутомобилска марка

Agencije
Lexus више није најпоузданија аутомобилска марка

Амерички Ј.Д. Пауер објавио је најновију ранг листу поузданости аутомобилских произвођача.

Са трона најпоузданијих брендова свргнут је јапански Lexus, а на првом мјесту замијенила га је једна од најмлађих аутомобилских марки - корејски Genesis.

Љубитељи Lexusа ипак немају разлога за бригу, јер је њима омиљена марка и даље у самом врху. Заузима друго мјесто у најновијој студији коју је објавио Ј.Д. Поwер.

У истраживању познатом под називом "Vehicle Dependability Study", Lеxus је други и то са равно 100 пријављених проблема на 100 аутомобила. Првопласирани Genesis, корејски премијум бренд настао на крилима концерна Hyundai Kia, има тек 89 пријављених проблема на 100 аутомобила - мање од било које друге марке на америчком тржишту.

Genesis је ово био деби у студији која се спроводи већ 31 годину и одмах је освојио сам врх. Подсјећамо, студија обухвата америчко тржиште, и то аутомобиле старе до три године.

На трећем мјесту је, вјеровали или не, Buick са 103 PP (пријављених проблема), а тек онда долази Porsche, марка која је у бројним студијама задовољства купаца и квалитета у самом врху. Топ-5 заокружује Toyota са 113.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана