Ланд Ровер представиo Бонд издање Дефендера са V8 мотором

ГС

Британска аутомобилска компанија представила је бројчано ограничено издање модела Дефендер V8 који има "улогу“ у најновијем филму о неуништивом британском тајном агенту Џејмсу Бонду.

Инспирисани моделом који је кориштен у новом филму 'No Time To Die' (Нема времена за умирање) чија је свјетска премијера заказана за 8. октобар, у Ланд Роверу су за 300 купаца припремили посебан Дефендер V8 на којем доминира црна боја, преноси Кликс.

Иза пројекта који је настао у част неуништивог британског тајног агента Џејмса Бонда стоји Ланд Роверов одјел SV (Special Vehicles), а Дефендер који покреће 5-литарски бензински V8 мотор постављен је на црним 22-инчним точковима.

Потпомогнут механичким компресором, мотор развија 525 коњских снага и располаже са 625 Нм обртног момента који се на обје осовине дистрибуира посредством 8-степеног аутоматског мјењача, што је довољно да SUV из мјеста до „стотке“ стиже за нешто више од пет секунди и развија 240 км по сату.

За ексклузивитет који са собом доноси Defender V8 Bond Edition треба издвојити 122.748 еура (верзија 90 с краћим међуосовинским растојањем), односно 125.828 еура за верзију 110 с дужим међуосовинским растојањем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана