Lamborghini производи хируршке маске и медицинске штитнике

ГС
Lamborghini производи хируршке маске и медицинске штитнике

Легендарна италијанска марка Lamborghini, позната по неким од најљепших спортских аутомобила у историји, своје је производне погоне потпуно ставила у службу здравља.

Аутомобили Lamborghini претвара одјеле свог погона за производњу супер спортских аутомобила у погоне за производњу хируршких маски и заштитних визира од плексигласа.

Маске ће бити дониране болници ”Сант´Орсола-Мапиги” у Болоњи која ће их користити у борби против пандемије CОВИД-19.

У овој иницијативи солидарности радиће особље шиваонице која производи ентеријере и специјална прилагођавања за аутомобиле Lamborghini, производећи 1000 маски дневно. Медицински штитници ће се производити у количини од 200 комада дневно, користећи 3Д писаче у постројењу за производњу, истраживање и развој.

Lamborghini је италијанска марка и произвођач луксузних спортских аутомобила и СУВ-а са сједиштем у Болоњи, у покрајини Емилија Ромања у Италији.

Lamborghini-јеву активност је одобрила и подржала регија Емилија Ромања, а одвија се у сарадњи са Универзитетом у Болоњи. Одјел за медицинске и хируршке науке надгледаће провјеру медицинских производа компаније Ламборгхини прије испоруке у болницу.

“Током ове нужде, осјећамо потребу да дамо конкретан допринос. Болница “С. Орсола-Малпигхи” установа је с којом годинама сарађујемо, како професионалним савјетовањем у промоцији програма заштите здравља наших радника, тако и истраживачким пројектима. Ми ћемо побиједити у овој битци заједно радећи у савезу, подржавајући оне који се свакодневно боре против ове пандемије”, истакао је Стефано Доменикали, предсједник и извршни директор компаније Ламборгхини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана