Lamborghini "повлачи ручну" од 2020.

Agencije
Lamborghini "повлачи ручну" од 2020.

Италијански произвођач од наредне године неће се фокусирати на раст продаје, већ на стабилизацију производње. Значајнији скок продаје не очекује се прије лансирања четвртог модела и 2025.

Почев од 2010, из године у годину обарани су рекорди, па се очекује да 2019. Lamborghini заврши са око 8.200 испоручених аутомобила. Међутим, након неколико година током којих челници италијанског произвођача нису крили да им је фокус на расту продаје, овог пута се истиче потреба да се производња у наредном периоду стабилизује на око 8.500 возила годишње, а да се више рачуна поведе о ексклузивности аутомобила са значком бика.

Како пише Аутомотиве Неwс Еуропе, који је имао прилику да о томе разговара с првим човјеком компаније Стефаном Доменикалијем, у Ламборгхинију су више него задовољни 2019. годином и продајним резултатима који су поново рекордни захваљујући прије свега СУВ моделу Урус. Ипак, у Сант Агати желе да "повуку ручну" у годинама које слиједе.

"Планирамо да у 2020. продамо око 8.500 аутомобила и да се затим неко вријеме стабилизујемо на том нивоу", објашњава Доменикали.

"Претпоставља се да ће сегмент супераутомобила биљежити раст од око 3% годишње, а само Урус неће бити довољан за неко значајније повећање продаје у годинама које долазе. За нови скок и достизање границе од 10.000 аутомобила биће нам потребан 4. модел, а он није у плану прије 2025.", каже шеф Lamborghini-ја.

Зато је реално да се у тој компанији окрену унапређењу постојећих модела и стабилизацији годишње производње, закључује Стефано Доменикали.

Иначе, поменути 4. модел у гами требало би да буде ГТ аутомобила с конфигурацијом сједишта 2+2, мотором постављеним напријед и задњим погоном у базичној верзији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана