Лада произвела 400.000 примјерака Весте

Agencije
Лада произвела 400.000 примјерака Весте

Са монтажне линије фабрике аутомобила Лада Изхевск овог мјесеца изашао је 400.000-ти аутомобил породице Веста. Јубиларан модел био је јарко плава лимузина у ексклузивној конфигурацији са CVT (континуално варијабилна трансмисија) аутоматским мењачем и 1,6 литарским мотором од 113 КС.

Производња модела Лада Веста покренута је у септембру 2015. године у савременом производном погону Лада - Ижевский Автомобильный Завод, који је дио групе АвтоВАЗ.

Производња модификоване Весте са новим погонским склопом у комбинацији са CVT аутоматским мјењачем почела је у новембру 2019. године. Овај континуирано променљиви мјењач широко се користи на возилима Renault-Nissan-Mitsubishy Alliance, има висок ниво поузданости, омогућава глатку вожњу, добар звучни комфор и економичност у потрошњи горива. Аутомобили Лада Веста добили су и нове опције као што су грејање волана, електрично склопива огледала, свјетла за маглу са функцијом окретања у кривини. Ексклузивни дизајн, у коме је направљена јубиларна лимузина, такође садржи црне пресвлаке, спојлер на поклопцу пртљажника, сјајна црна куćишта за ретровизоре, хромирани завршетак издувне цијеви, оригинални дизајн наплатака и пресвлака сједишта, текстилне подне простирке и челичне папучице.

Више од 500 аутомобила породице Лада Веста свакодневно сиђе са монтажне линије. Модел је на другом месту на ранг листи најпродаванијих аутомобила у Руској Федерацији (након Гранте), а уједно је и најпродаванији модел Лада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана