Лада представила освјежену Ниву Бронто

ГС
Лада представила освјежену Ниву Бронто

Крајем прошле године Лада је најавила крај производње за Ниву Бронто, али због велике потражње за верзију СУВ-а инспирисану оф-роудом је одлучено да се овај модел оживи овог љета.

Лада је представила освјежену Ниву Бронто с побољшањима фокусираним углавном на унутрашњост. Модел је базиран на робусну Ниву Леџенд, а продаваће се у двије верзије, Лукс и Престиж. Верзија Лукс долази металним браницима и 15-инчним точковима, док Престиж верзија посједује масивније пластичне бранике, заштиту прагова и лукова точкова, магленке и специјалну решетку хладњака. Обе верзије могу бити опремљене фабричком опремом укључујући додатна кровна ЛЕД свјетла и специјалну камуфлажну боју каросерије.

Унутрашњост је доживјела већину промјена које подразумијевају нови кластер, модификовану централну конзолу с новим контролама клима уређаја, нова удобнија сједишта с гријачима те побољшану изолацију буке и вибрација, а ту су још неке мање промјене.

Ниву Бронто и даље покреће Ладин бесмртни 1,7-литарски четвероцилиндични атмосферски бензински мотор који развија 83 КС и који је упарен с петостепеним мануелним мјењачем. Снага се преноси на сва четири точка, а СУВ има предњи и стражњи диференцијал са закључавањем. Нива Бронто је такође добила благо модифициковани и ојачани овјес.

Лада већ прима наруџбе у Русији, тржиште за које је Нива Бронто и намијењена.

Потпуно нова генерација Ниве напокон стиже 2024. године, тестирања су већ обављена, а шпекулише се да је покреће Реноов 1,3-литарски турбобензински мотор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана