Коме иде казна кад полиција заустави Тесла аутомобил без возача? VIDEO

Агенције
Коме иде казна кад полиција заустави Тесла аутомобил без возача? VIDEO

Један власник Тесла аутомобила поставио је на YouTube снимак на којем се види како полицајац зауставља Модел 3 који се кретао без возача, током тестирања Smart Summon опције на великом паркингу.

Током трајања теста наишло је полицијско возило под ротацијиом због чега је власник аутомобила зауставио своје возило, понашајући се као да се све догодило случајно.

Са свега неколико метара удаљености снимао је полицајца који је био незаинтересован за људе са камером у својој близини, док је обилазио аутомобил.

Дjеловао је помало и збуљено када је схватио да у Тесли нема возача нити путника. Тек тада се обратио чувjеку са камером и питао га шта се дешава.

Много је оних који тврде да је видео снимљен у договору са полицајцем који није био сигуран коме да пише казну због проласка на знак “Стоп”, јер нико није физички управљао возилом.

Полицајац је уредно легитимисао власника аутомобила, који је прошао без казне јер технички нико није прошао знак “Стоп”.

 

Истина је да не постоји начин да се утврди вјеродостојност снимка, па је могуће да се ради о монтираној ситуацији, али је чињеница да видео скреће пажњу на В10 упдате за Summon опцију, те на то да је компанија више пута упозорила да је нови update још увијек у бета фази тестирања и да захтијева присуство возача у аутомобилу.

Smart Summon опција може да послужи да се аутомобил покрене без возача, а Тесла тврди да са новим додатком возач свој аутомобил може и да “дозове” са удаљености, захваљујући томе што нова опција омогућава лакшу навигацију кроз комплексна окружења, преноси PC Press.

Компанија је нову опцију почела да испоручује у септембру, па је све више корисника који је тестирају, те се тврди да је већ употребљена више од 550.000 пута, и да је постала “највиралнија Тесла опција” до сада.

Summon функција је забиљежила и одређене проблеме, па је неколико корисника поставило и снимке судара који су настали услијед коришћења новог ажурирања за ову функцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана