Кимера на цесту враћа легендарну италијанску рели икону Ланчију 037

ГС
Кимера на цесту враћа легендарну италијанску рели икону Ланчију 037

И док се у италијанској компанији Аутомобили Амос увелико баве рестомод причом на тему чувене Ланчија Делте Интеграле у другој (опет италијанској) компанији која се крије иза назива Кимера Аутомобили за основицу свог пројекта рестаурације и модификације узели су цестовну верзију двосједа Ланчиа 037 чија је рели изведеница осамдесетих година своју свјетску славу стекла у тадашњој најснажнијој Групи Б.

Иза назива Кимера ЕВО37 крије се рестаурирана и садашњем времену прилагођена Ланчиа 037 Страдале чија сада карбонска каросерија мјерама не одступа од оригиналне верзије, а на мјеста конвенционалних кућишта свјетала ускочила је ЛЕД технологија.

У Кимери су за обнављање и побољшавање централно смјештеног 2,1-литарског четвероцилиндарског мотора ангажовали познатог инжињера Ланчије Клаудиа Ломбардија. С турбопуњачем умјесто механичког компресора, коначан резултат је 513 коњских снага и 550 Нм највећег обртног момента који се на задњу осовину дистрибуира посредством ручног мјењача.

Овјес аутомобила долази с полица познате компаније Олинс, а за ефикасно заустављање брину карбонско-керамичке кочнице из понуде компаније Брембо које се крију иза изванредно дизајнираних фелги.

Кимера ће ЕВО37 направити у само 37 примјерака, а љубитељи свјетске рели сцене из осамдесетих година и тадашњих аутомобила из страшне Групе Б требају бити спремни да за свој ЕВО37 издвоје 480.000 еура. Још само да је понуде у Мартини Рејсинг бојама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана