KIA Telluride је Свјетски аутомобил године

ГС
KIA Telluride је Свјетски аутомобил године

Жири избора за Свјетски аутомобил године 2020 (World Car of the Year 2020) је објавио ко је побjедник овог избора за 2020.

Како је раније објављено  Мазда 3 је добила награду за најбоље дизајнирани аутомобил у избору WCA.

Исти међународни жири одабрао је СУВ модел КIА Telluride за најбољи аутомобил 2020. године.

“Нама у КIА је заиста велика част добити овакву награду. Ово је једно од најјачих такмичења у свету аутомобилске индустрије и све то свједочи о напорном раду нашег тима који увијек ствара пожељне, квалитетне и практичне аутомобиле”, рекао је Томас Шемера, извршни потпредсједник КIА.

Доступан у цијелој Сјеверној Америци и на многим кијиним свјетским тржиштима, КIА Telluride спаја снажну присутност вањског дизајна с пространом, практичном и висококвалитетном кабином у коју се може смјестити до осам путника.

Опремљен мноштвом напредних технологија, погоном на све точкове и системима помоћи возачу, Telluride је идеалан за породичне авантуре на и изван асфалтираних цеста.

Telluride је награђен од стране жирија за свој карактеристичан дизајн и импресивну практичност. Титула Свјетски аутомобил године представља још једно признање за возило које је од свог представљања 2019. године освојило више од 70 награда. Овај СУВ је, између осталих, већ окруњен наградама North American Utility Vehicle of the Year и MotorTrend SUV године.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана