Киа мијења лого?

Agencije
Киа мијења лого?

Задњи корак у дизајнерском и технолошком заокрету корејског произвођача је промјена логотипа марке, а то би се могло догодити врло брзо.

Након што смо свједочили модернизацији Volkswagen логотипа и повратку на једнобојни дводимензионални приказ, ускоро би се могао промијенити и лого корејске компаније. У погледу гаме својих производа Киа се посљедњих година итекако добро снашла.

Препознатљив и модеран дизајнерски израз краси све моделе, од најмањег Picant до оних најексклузивнијих. А још не тако давно имали смо неспретности попут Opirus и сл.

С друге стране, у погледу логотипа Киа се још увијек није снашла. Њен основни лого по мишљењу многих изгледа доста застарјело и не баш пожељно, а додатно је ствар закомпликовала пракса да поједини модели на неким тржиштима добију свој лого, попут Стингера у Кореји и Мојаве у Америци.

Све то ускоро би се могло промијенити. Крајем новембра Киа је заштитила два нова графичка рјешења логотипа, црно и црвено. Аутори логотипа су из Кореје гдје је и предан захтјев за заштиту при КИПРИС-у. Занимљиво, први приједлог Киа је дала још 19. јула, а готово идентичан лого представљен је ове године у Женеви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана