КИА и Гугл направили апликацију за власнички приручник

ГС
КИА и Гугл направили апликацију за власнички приручник

Киа Моторс Корпорејшн је најавила долазак апликације за приручник за власнике, који се темељи на вјештачкој интелигенцији, а плод је сарадње с Гугл  Cloudом.

Мобилна апликација, која је врло једноставна за употребу, употребом камере на паметном телефону објашњава дјеловање функција модела Киа. Умјесто тражења у обимном штампаном власничком приручнику возачи могу помоћу апликације на једноставан начин упознати различита помагала.

Киа је већ 2017. године на одређеним тржиштима својим странкама понудила мобилну апликацију за обогаћену стварност (АР). Широка употреба апликације била је ограничена, јер је захтијевала мјерења возила и прекидача сваког појединачног модела. Киа и Гугл су се фокусирали на препознавање симбола на прекидачима како би апликација постала компатибилна с било којим моделом, јер су симболи у возилима универзални. Партнерство с Гугл  Cloudoм значи да је нова апликација за власнички приручник сада једноставнија и више прилагођена различитим свјетским тржиштима.

Употребом Гугл Cloud-ове јединствене платформе, која се темељи на технологији вјештачке интелигенције, која учи препознавањем фотографија, функција Symbol Scanner омогућава прецизну идентификацију симбола у возилу из било којег угла.

Ако нпр. корисник с паметним телефоном скенира симбол за темпомат на управљачком обручу платформа вјештачке интелигенције ће препознати слику помоћу комуникације са сервером. Паметни телефон ће након тога у трену показати видео који представља функције темпомата.

Апликација нуди и функцију тражења, а такође и пружа могућности Symbol Index и Warning Indicator Index, које нуде илустративан приказ симбола у возилу и лампица за упозоравање на инструмент табли и њихова објашњења.

Киа Моторс ће апликацију за власнички приручник активирати у другој половини ове године, најприје код нових модела.

Киа Моторс ће заједно с Гугл Cloudом и убудуће развијати услуге које укључују иновативне паметне технологије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана