КИА ће до 2027. године представити седам нових електричних модела

ГС
КИА ће до 2027. године представити седам нових електричних модела

Јужнокорејски произвођач аутомобила КИА намјерава до 2027. године представити седам нових електричних модела.

Ради се о разноврсној понуди која ће укључивати моделе из неколико различитих сегмената. Први модел интерно познат под ознаком CV појавиће се већ наредне године.

Ширење понуде електричних модела је дио стратегије под називом Plan S. а она подразумијева доласком 11 електричних модела у наредних пет година укључујући и верзије постојећих.

КИА је од 2011. године продала више од 100.000 електричних модела, а очекује да ће до 2029. године електрични аутомобили чинити 25 посто укупне глобалне продаје возила.

На напредним тржиштима попут Јужне Кореје, Сјеверне Америке и Европе тај би процент до 2025. године могао износити 20 посто.

Из компаније нису специфицирали о којим сегментима ради, него је речено да ће "одговорити захтјевима тржишта нудећи различите типове производа за урбане средине, дуга путовања и спортску вожњу".

Према објављеној фотографији, чини се да ће фокус бити на кросоверима и СУВ-овима. Већина ће бити базирана на Е-ГМП платформи која омогућава "најпространију унутрашњост у класама за сваки модел", преноси Klix.

КИА размишља и о претплатничким услугама међу којима је и изнајмљивање електричних аутомобила. Компанија ће такођер инвестирати у инфраструктуру у Европи гдје планира поставити 2.400 својих пуњача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана