Југо ГВЦ Кабрио на аукцији у САД: Колекционарски примјерак

ГС
Југо ГВЦ Кабрио на аукцији у САД: Колекционарски примјерак

Аукције ријетких аутомобила нису необичне и врло често постижу баснословне цијене.

Овог викенда је у САД-у одржана аукција на којој је био излистан и готово некориштен Југо ГВЦ Цабрио и постигао је прилично добру цијену.

Југо је вјеројатно најневољенији аутомобил свих времена у САД-у, али без обзира на то и он има своје поклонике. Тако је пажњу привукао овај Југо ГВЦ Кабрио из 1990. године, који је лицитиран овог викенда на Баррет-Џексон 2021 Хјустон аукцији.

Иако Југо не спада међу класичну аутомобилску и колекционарску егзотику овај модел је посебан јер на његовом бројачу километара стоји само 370 миља. Тешко је замислити зашто би ико купио Југо с идејом да га похрани као будући колекционарски аутомобил, али ако би било која верзија привукла пажњу, онда би то био овакав жути Кабрио.

Само 6.359 Yуга је произведено 1990. године за САД, те иако је те године понуђен и снажнији и модернији 1,3-литарски мотор, то је уједно и година које је обиљежила почетак краја за Југо у САД-у након све лошијих продајних резултата и све строжијих еколошких прописа.

На крају је овај савршено очувани примјерак продан за 12.100 долара, што можда није неки баснослован износ, али је свакако занимљиво да и данас широм свијета постоје фанови Југе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана