Још једна жртва SUV експанзије - крај за Bentley Mulsanne

ГС
Још једна жртва SUV експанзије - крај за Bentley Mulsanne

Bentley ће овог прољећа окончати производњу своје велике суперлуксузне лимузине, а један од разлога је смањено интересовање купаца.

Британски произвођач у власништву Volkswagen ће наредних мјесеци престати да израђује модел који се за наклоност купаца на тржишту борио са Rolls-Royce Phantom.

Судбину луксузне лимузине Mulsanne запечатила је слаба продаја овог модела, потврдио је за Топ Геар шеф бренда Bentley, Ејдриен Холмарк. Он је признао да су велике лимузине, као што је Mulsanne, чиниле основу ове компаније током њене историје дуге више од једног вијека, али да је интересовање купаца из године у годину све мање.

Како каже, принуђени су да угасе Мулсанне, иако је по броју продатих примјерака надмашио конкурентски Rolls-Royce Phantom.

Холмарк открива да је компанија 2019. године испоручила свега око 500 возила, док је у вријеме његовог претходника, модела Арнаге, Bentley у просеку годишње израђивао и продавао око 1.200 ових великих лимузина.

Слаба продаја утицала је на одлуку менаџмента да не развија директног насљедника модела Mulsanne, који се производио од 2010, јер сматрају да је то неисплатив пројекат.

Ипак, онима који и даље преферирају суперлуксузне лимузине, на располагању је за нијансу мањи Fluing Spurs, чија је најновија генерација дебитовала 2019. Холмарк подсећа да је Fluing Spur веома популаран и да је чак 6 пута продаванији од модела Mulsanne.

Сматра се да је на пад интересовања купаца утицала и појава SUV модела Bentauga, с обзиром да овај аутомобил чини скоро половину годишње продукције компаније Bentley.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана