Јагуар представио напреднији и бржи F-Pace SVR

Кликс
Јагуар представио напреднији и бржи F-Pace SVR

Јагуар је за 2021. годину представио напреднији F-Pace SVR с бољим убрзањем и већом максималном брзином.

Јагуар F-Pace SVR и даље покреће 5,0-литарски V8 мотор с компресором, који развија 550 КС, али је обртни момент повећан са 680 на 700 Nm. Мотор је упарен са осмостепеним аутоматским мјењачем с претварачем обртног момента преузетим од седана Јагуар XЕ SV Project 8.

Повећање обртног момента и нова Dynamic Launch функција омогућавају снажном кросоверу да убрза од 0 до 100 km/h за 3,8 секунди у односу на претходних 4,1 секунду. Максимална брзина је повећана са 283 на 287 km/h.

Јагуар је, такође, унаприједио управљачки систем посебно у завојима, кочнице су добиле нове плочице те имају Integrated Power Booster који омогућава краће кретање папучице. Адаптивни овјес се брине за удобнију вожњу.

Естетски побољшани F-Pace SVR не изгледа превише другачије. Напријед су тања свјетла, а ту су и нови детаљи око усисника који сада пружају боље хлађење мотора и кочница.

У унутрашњости је сада 11,4-инчни екран инфотаинмент система који мијења стари 10-инчни екран. Такођер, подржане су и овер-тхе-аир софтверске надоградње, а лопатице за промјену степена пријеноса направљене су од легуре цинка. Испред возача је и даље 12,3-инчни дигитални кластер.

Цијена освјеженог Јагуара F-Pace SVR још увијек није објављена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана