Инспирисан авионима: Представљен Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel

Кликс
Инспирисан авионима: Представљен Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel

Бугати верзијом Chiron Sport под називом Les Légendes du Ciel прославља свој успјех у авиоиндустрији и тркама с почетка 20. вијека.

Бугати намјерава произвести 20 примјерака модела Chiron Sport Les Légendes du Ciel од којих ће сваки коштати 2,88 милиона евра.

Аутомобил је лакиран у мат сиву боју коју Бугати назива Грис Серпент, а садржи и широку бијелу линију која иде преко каросерије. На боковима су боје француске заставе (плава, бијела и црвена), те се налазе одмах иза предњих блатобрана. Оквир решетке хладњака је лакиран у сјану црну боју, док су саме решетке од алуминија. Завршеци издувних цијеви су направљени 3Д принтером од инцонела отпорног на високе температуре.

Логотип авионског мотора с пропелером присутан је на каросерији и у унутрашњости, а налази с ена предњим блатобранима, наслонима за главу и алуминијском дијелу централне конзоле.

Приликом отварања врата на под се рефлектује специјални лого, а исти логотип се налази и на алуминијским плочицама на праговима.

Унутрашњост је пресвучена Гаучо свијетло смеђом кожом, те је украшена алуминијским детаљима. На панелима врата налазе се скице авиона Nieuport 17 који се утркује с Бугатијем Тypе 13.

Опционо купци могу наручити посебно комфорна сједишта и Sky View панорамски кров с два панела.

Погон је преузет о Chiron Sport, а ради се о 8,0-литарском W16 мотору који развија 1.479 КС и 1.600 КС обртног момента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана