Gunther Werks открио како изгледа први наручени Porsche 993 Speedster

Klix.ba
Foto: Porsche

Америчка компанија Gunther Werks обрадоваће 25 добростојећих купаца, јер ће им ускоро испоручити своју изванредну рестомод креацију за чију је инспирацију послужио изузетно ријетки Porsche 911 Speedster из Серије 993 који је направљен у само два примјерка.

Оно што чувена компанија Сингер ручно прави на основици Поршеа 911 из Серије 964, у Gunther Werks раде на основици наредне генерације „Елфера“ која се крила иза броја 993 и остаће упамћена као посљедња генерација Поршеа 911 чије је легендарне боксер моторе хладио зрак.

Посљедња посластица из GW-а инспирисана је оригиналним моделом 993 Speedster који је Порше својевремено направио у само два примјерка (један за Фердинанда Алеxандера Поршеа, други за комичара Џери Синфилда) и тако га учинио једним од својих најпожељнијих модела.

За 25 добростојећих купаца који нису добили прилику да кући одвезу оригинални 993 Speedster Gunther Werks је припремио изванредну замјену која је настала на рестаурираном и модифицираном Поршеу 993, а на објављеним фотографијама може се видјети како изгледа први наручени примјерак рестомод Speedster чији је купац одабрао љубичасту боју каросерије.

Осим врата, сви каросеријски панели направљени су од карбона, што је увелико помогло да маса двосједа буде само 1.175 килограма, а с модификацијама испод поклопца мотора стигао је 4-литарски 6-цилиндарски боксер мотор који развија 440 КС и 455 Нм обртног момента. Подсјећања ради, најснажнији продукцијски Порше 911 (993) на себи је носио додатак ГТ2 и развијао је 450 КС.

За пренос снаге на задњу осовину којој помаже ограничена механичка блокада диференцијала задужен је ручни 6-степени мјењач Гетраг Г50 уз који Gunther Werks нуди неколико опција преносних односа, а за ефикасно кочење брину кочнице с полица реномиране италијанске компаније Брембо.

Стандардни овјес замијењен је адаптивним овјесом с три радна програма који се крије иза ојачаних 18-инчних алуминијских фелги у препознатљивом Fuchs стилу. Све заједно: Љепота!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана