GTstreet R Flyweight је Порше 911 Турбо С из TechArt радионице

ГС
GTstreet R Flyweight је Порше 911 Турбо С из TechArt радионице

TechArt је припремио нову Flyweight линију дијелова фокусираних на стазу, а како би демонстрирао шта је све могуће, тјунер је одлучио произвести 19 примјерака свог модела GTstreet R Flyweight који је базиран на Порше 911 Турбо С.

Тјунер је промијенио вањски изглед Поршеа тако што је додао карбонски предњи сплитер и бочна пераја с крилцима. За заштиту на стази испод "носа" је постављана заштитна плоча. Хауба је направљена од карбонских влакана те има копче за брзо отпуштање. Предњи блатобрани су шири и садрже отворе на задњој ивици.

Назад је стражњи двоструки спојлер чији горњи дио има три поставке овисно од захтјева за потисном силом на одређеним стазама. Стражње стакло је израђено од поликарбоната како би се смањила тежина аутомобила.

GTstreet R Flyweight је добио TechArt пакет Powerkit TA092/T2.1 који се састоји од нових турбопуњача, зрачних филтера, ручно вареног издувног система и других компоненти, а резултат је повећање снаге на 789 КС и 950 Нм обртног момента. Поређења ради, стандардни 911 Турбо С испоручује 640 КС и 800 Нм.

TechArt је уградио и Ohlins вјешање, напријед су 20, а назад 21-инчне коване фелге с гумама Michelin Pilot Sport Cup 2 R. У унутрашњости су Recaro Podium CF сједишта с 3Д принтаним подлогама и сигурносним појасевима у шест тачака. Умјесто стражњих сједишта се налази сигурносни кавез.

Свих 19 купаца модела GTstreet R Flyweight могу мијењати изглед свог аутомобила по жељи. Изложени карбон може бити мат или високог сјаја, а доступна је и цијела палета боја. На располагању купцима је и персонализација унутрашњости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана