Године јој не могу ништа: Ладина легенда освјежена за 2020. 

Agencije
Године јој не могу ништа: Ладина легенда освјежена за 2020. 

Некада Лада Нива, а данас Лада 4x4 и након више од четири деценије још опстаје на тржишту.

Лада Нива/4x4 у продаји је још од 1977. године, а за 42 године колико је присутна на тржишту задржала је првобитни дизајн спољашњости, уз повремене стилске корекције и механичка унапређења.

Ипак, основне поставке на којима је базиран овај аутомобил нису се битно мијењале. И даље за погон користи 4-цилиндарски мотор и нуди преманентни погон на сва 4 точка.

Руски АвтоВАЗ, произвођач возила марке Лада, објавио је техничке детаље и фотографије освјежене верзије за 2020. годину.

Визуелне промјене у односу на претходника видљиве су на богатијем, Урбан пакету, који укључује и нове магленке интегрисане у предњи браник.

АвтоВАЗ наводи да су промијењене и команде клима-уређаја, а побољшан је и комплетан вентилациони систем.

Преграда за рукавице испред сувозача сада има већу запремину, а између сједишта возача и сувозача налазе се два отвора за смјештај флашица са водом.

Редизајнирана су и садишта, за која произвођач тврди да су удобнија него пре, а побољшан је и механизам за обарање наслона. Купцима је на располагању и опција грејања седишта.

Лада 4x4 и даље за погон користи атмосферски 1.7-литарски бензинац са 84 КС (62 кW) који снагу шаље на сва 4 точка помоћу мануелног 5-степеног мењача.

Аутомобил из мјеста до стотке убрзава за чак 17 секунди, док је максимална брзина 142 километара на час.

Произвођач наводи да је Лада 4x4 још увијек "најприступачнији теренац на руском тржишту", а слично је и у другим земљама гдје се овај аутомобил продаје.

Цијена модела за 2020. биће објављена кад се рестилизована Лада 4x4 нађе у продајним салонима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана