ФВ Франгивенто Сорпасо је италијански супераутомобил са 850 коњских снага

ГС
ФВ Франгивенто Сорпасо је италијански супераутомобил са 850 коњских снага

Италијанска компанија ФВ Франгивенто је представила свој нови супераутомобил под називом Сорпасо.

Ради се о насљеднику хипераутомобила Асфане из 2019. године, а нови Сорпасо ће бити доступан у двије верзије, Страдале и GTXX. Обе верзије покреће V10 мотор с тим да Страдале развија 610, а GTXX до 850 КС.

Направљен од карбонских влакана и тежак 1.300 кг, GTXX убрзава од 0 до 100 км/х за 2,9 секунде, а до 200 км/х стиже за 9,3 секунде. Максимална брзина износи 345 км/х.

Страдале је лакиран у Хермес сиву боју, док је GTXX усвојио двобојну каросерију. Такође, GTXX тек треба бити представљен, а ФВ Франгивенто тврди да ће имати нешто агресивнији изглед и софистициранију аеродинамику, као и велики стражњи спојлер.

Унутрашњост је такође под велом тајне, али најављен је спортски минималистички дизајн. Осим тога, унутрашњост ће бити пресвучена кожом и Алкантаром.

Произвођач тврди да ће Сорпасо бити први аутомобил с Аватар Драјвинг Асистант системом, односно "интелигентним сувозачем" са "прилагодљивим људским могућностима" који ће моћи одговарати на гласовне команде.

ФВ Франгивенто нуди и два дизајнерска програма, Свилуппо и Его, у оквиру којих купци директно сарађују с дизајнерима и креирају своје уникатне аутомобиле у периоду од 30 дана.

Аутомобили ће се производити у Италији уз помоћ 15 добављача. Период од наруџбе до испоруке траје 150 дана.

Цијене такође засад нису познате, наруџбе се примају, а први примјерци ће бити достављени купцима из Монака и Уједињених Арапских Емирата у јулу ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана